Vi ger unga människor bättre förutsättningar för framtiden


Vill du bli en av oss?

 

Lärare i engelska, svenska och svenska som andraspråk i åk 7-9. Heltid och tillsvidare

_____________________________________________________

Allmänt om Nya Munken

Nya Munken är en av Sveriges större fristående skolor. Skolan startade 1993 och bedriver undervisning i årskurs 7-9. Nya Munken ligger i Linköping i Östergötlands län.

Våra kärnvärden är att skapa trygghet, vara engagerade och tänka nytt. Skolan ska vara en trygg och stabil plats där alla elever blir sedda, har lika värde och kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner.

Skolans ambition är att ge eleverna goda kunskaper, som gör att de klarar sig bra i gymnasiet och får en bra start i livet. Självfallet är det ingen nackdel om skolarbetet är roligt. För att göra skolarbetet lustfyllt har skolan bland annat traditioner såsom musikframträdanden och teater som får eleverna att utvecklas på andra sätt än genom det vanliga skolarbetet. Alla elever har en lärplatta och vi använder Google Suites for Education (GSE) som lärplattform för kommunikation.

Nya Munken skapar en trevlig arbetsplats för elever såväl som för medarbetare. Skolan tror fullt och fast på att en glad medarbetare är en bra medarbetare. En förutsättning för detta är att alla medarbetare och elever känner sig delaktiga i det dagliga arbetet.

Ägarform: Aktiebolag, Nya Munken AB. Majoriteten av aktierna ägs av en aktieägarstiftelse, Nya Munkens Vänner.


Antal klasser: 24 med 23-24 elever i varje klass.
Antal elever: 552

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig lärare i svenska, engelska och svenska som andraspråk för årskurs 7-9 som vill vara en del av vår organisation. Din huvudsakliga uppgift är att bedriva undervisning i svenska och engelska utifrån våra nationella styrdokument tillsammans med ytterligare nio ämneslärare.  I uppdraget ingår också att vara mentor i en klass tillsammans med en kollega där ni delar på huvudansvaret för ett antal elever (23 st) och deras utveckling mot läroplanens mål i samarbete med föräldrar. Det kräver att du arbetar med tydligt elevfokus och ett inkluderande och relationellt förhållningssätt. Samtidigt ska du trivas med att samarbeta med dina kollegor både inom ämnet och ämnesövergripande.

Kvalifikationer

Behörighet (lärarlegitimation) som lärare i svenska, engelska och svenska som andraspråk för skolans senare årskurser. Stor flexibilitet och en strävan att utveckla verksamheten mot ett inkluderande och relationellt förhållningssätt med modern teknik.

Anställningsförutsättningar

Heltid och tillsvidare

Ferietjänst

Tillträde

2018-02-26

Lön

Månadslön

Ansökan

Intervjuer sker fortlöpande och därför kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Skicka din ansökan till:

Beatrice Barlinger, rektor
Skogslyckegatan 1G
587 26 Linköping
beatrice.barlinger@nyamunken.se

Arbetsgivare

Nya Munken AB
Skogslyckegatan 1G
587 26 Linköping

 

Kontaktperson

Beatrice Barlinger, rektor
013-329 22 56
070-515 52 10
beatrice.barlinger@nyamunken.se

Fackliga kontaktpersoner
Kari Ekholm (LR)
013-32 99 61
kari.ekholm@nyamunken.se
Lena Hall (Lärarförbundet)
013-32 99 82
lena.hall@nyamunken.se