Nya Munken

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Länk till annonsen i Platsbanken

Nya Munken är en av Sveriges större fristående skolor. Skolan startade 1993 och bedriver undervisning i årskurs 7-9. Nya Munken ligger i Linköping i Östergötlands län.

Våra kärnvärden är att skapa trygghet, vara engagerade och tänka nytt. Skolan ska vara en trygg och stabil plats där alla elever blir sedda, har lika värde och kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner. Skolans ambition är att ge eleverna goda kunskaper, som gör att de klarar sig bra i gymnasiet och får en bra start i livet. Alla våra elever använder sig av och har varsin Chromebook som vi använder som ett integrerat verktyg i den dagliga undervisningen.

Nya Munken skapar en trevlig arbetsplats för elever såväl som för medarbetaren. Skolan tror fullt och fast på att en glad medarbetare är en bra medarbetare. En förutsättning för detta är att alla medarbetare och elever känner sig delaktiga i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en behörig lärare i hem- och konsumentkunskap i årskurs 7-9, då en av våra hemkunskapslärare ska vara föräldraledig. Din huvudsakliga uppgift är att bedriva undervisning i hemkunskap utifrån våra styrdokument. I uppdraget ingår också att vara mentor för en klass tillsammans med en kollega där ni delar på huvudansvaret för 24 elever och deras utveckling mot läroplanens mål i samarbete med föräldrar. Det kräver att du arbetar med ett tydligt elevfokus och ett inkluderande förhållningssätt. Hkk-undervisningen på Nya Munken bedrivs i åk 8 i 16-grupper och i år 9 i 12-grupper. På skolan finns två hkk-lärare att samarbeta med utöver arbetslag och glada kollegor. 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap i årskurs 7-9. Flexibilitet och en strävan att utveckla verksamheten mot ett inkluderande förhållningssätt med modern teknik. Det är meriterande om du har varit mentor och/eller är behörig i flera ämnen.

Anställningsförutsättningar

75% med möjlighet till mer beroende på behörighet i andra ämnen. 

Varaktighet

2022-01-31 till 2022-12-21

Lön 

Månadslön

Ferietjänst

Ansökan

Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag: 2021-12-13

Frågor besvaras av rektor Mathias Möller 070-515 58 87,  mathias.moller@nyamunken.se

Skicka din ansökan till:

skolledningen@nyamunken.se

Arbetsgivare

Nya Munken AB

Skogslyckegatan 1G

587 26 Linköping

Fackliga kontaktpersoner

Mikael Elfving (Lärarnas Riksförbund)   013-32 99 69

Viktor Lindberg (Lärarförbundet)            013-32 99 60