Nya Munken

Munkenpodden

Munkenpodden har tagit en liten paus. På grund av viruset och de omständigheter som råder för tillfället kommer vi inte att spela in avsnitt just nu. Så fort vi är tillbaka kommer vi att låta er veta.

Ta hand om er och varandra! / Linda & Jonas

#39 Om Distansundervisning

Linda och Jonas diskuterar distansundervisning som är aktuellt just nu. Båda har erfarenhet av detta och delar med sig av både hur det fungerar och vilka svårigheter detta medför.

#38 Om Corona

Specialavsnitt om Corona. Linda är på plats på skolan tillsammans med eleverna Emma & Natalie, och Jonas är med via länk hemifrån. Vi pratar om och spekulerar kring vad som händer om skolan tvingas stänga. Hur blir det då?

#37 Om ett praoföretag

I detta avsnitt får vi besök av Lotta från ICA Signalen, ett av alla de företag som vi skickar elever till på prao. Vi pratar om hur de förbereder sig och hur det är att ta emot elever. I år går skolans år 8 ut på prao under v. 12-13.

#36 Om Hem- och konsumentkunskap

I vår serie av att träffa skolans lärare och få reda på mer om deras ämnen träffar vi i det här avsnittet Monica som undervisar i Hem- och konsumentkunskap. Lyssna för att få reda på mer om ämnet och vad man gör nere i de salarna.

#35 Om Gymnasievalet

Vi träffar Filippa och Lukas, två av våra 9:or, som nu ska söka till gymnasiet. Vi tar reda på vad de har sökt för program och hur tankarna gått inför valet.

#34 Om Munkendagen

Måndag 3 februari är det Munkendagen på skolan. Podden berättar i det här avsnittet om syftet och vad som kommer att hända då.

#33 Om Idrott och Hälsa

I vårt första inslag om de olika ämnena på skolan träffar vi Jonas Palm, en av våra tre idrottslärare på skolan, och pratar om ämnet Idrott och hälsa. Det blir fokus på vad man gör och varför inom ämnet.

#32 Om VT-20

Linda och Jonas pratar om vårens planering, både på skolan i stort men också i podden. Vill du veta vad som ska hända och när, lyssna på veckans avsnitt!

Tidigare avsnitt!


Lyssna!

#31 Om 100%-klubben
Den 18/1 arrangerar skolan, via elevrådet, en dag då man kan lämna in digitala verktyg för återvinning. Detta i ett led att skolan har gått med i 100% klubben. Vi träffar Nova & Elvira från elevrådet som berättar mer.


Lyssna!

#30 Om Tema Tyskland
Vi träffar Klara och Elin 8D och pratar om deras besök på företaget SICK AB där de fick träna sina kunskaper i tyska i verkligheten. Dessutom har deras klass fått besök av två personer från Goetheinstitutet och fått lära sig mer om hur man firar jul i Tyskland.

God Jul från Munkenpodden!

Lyssna!

#29 Om Uppstarten Åk 7

Linda och Jonas träffar Filip och Dennis i från klass 7D och pratar om deras första månad på skolan. Det blir mest fokus på den första veckan och hur de upplevde allt med basgrupper, lära-känna övningar och allt nytt som det innebar att komma till en ny skola.